Is het toegestaan om te foto’s te nemen of te filmen?

Voor persoonlijk gebruik mag u uiteraard filmen en foto’s nemen. Vergeet niet om uw foto’s en filmpjes te delen op de Facebook page van het museum. Commercieel of professioneel gebruik moet vooraf aangevraagd worden.
Is het museum toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Alle zalen en gaanderijen (6000 m2), met uitzondering van het panoramisch balkon, zijn perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het museum beschikt eveneens over een “rollator” die gratis ter beschikking wordt gesteld.
Kan ik met Bancontact of Visa betalen?

Ja, er  is een terminal voor Bancontact of creditcard.

Cheques worden niet aanvaard.
Ik ga trouwen, heb een communie of een belangrijk evenement en zoek een oldtimer.

U kan steeds een afspraak maken voor een fotoshoot te Mahymobiles.

Voor het verhuur van een ceremoniewagen moet U terecht bij een professionele verhuurder.
Zijn honden toegelaten in het museum?

Honden zijn enkel aan de leiband toegelaten.
Jullie hebben een indrukwekkende verzameling van 1000 voertuigen, zijn deze allemaal permanent te bezichtingen?

Onze verzameling is permanent in beweging. We halen regelmatig wagens uit de reserves om deze te wisselen. Meer dan 300 voertuigen zijn permanent tentoongesteld te Mahymobiles in Leuze-en-Hainaut en 200 voertuigen staan sedert 1986 in Autoworld te Brussel.
Welk is de oppervlakte van Mahymobiles en hoeveel zalen zijn er?

De gebouwen hebben een oppervlakte van 20.000 m2 en zijn omringd door een terrein van 5ha. Het gebouw telt 18 zalen, waarvan 6 zalen toegankelijk voor het publiek.
Wat gebeurt er met de wagens die niet toegankelijk zijn voor het publiek?

De reserves zijn samengesteld uit voertuigen van alle types, afkomstig uit alle werelddelen en uit alle periodes.

De meeste voertuigen zijn beschermd met een laagje olie.


Het enig nadeel is dat de olielaag bedekt wordt met stof en dat het onmogelijk wordt om deze voertuigen regelmatig te kuisen. Daarentegen, wanneer deze voertuigen terug onder de schrijnwerpers komen te staan, na een grondige poetsbeurt,zijn ze zeer goed bewaard.

De staat van de voertuigen in de reserves is heel variabel: veel zijn in perfecte originele staat, andere zijn volledig gerestaureerd en sommigen hebben nood aan een grondige restauratie.
Ik ben op zoek naar een foto of informatie over een bepaalde wagen, kan ik bij jullie terecht?

De verzameling heeft een reusachtige bibliotheek ter hare beschikking met duizenden folders, foto’s, persmappen, tijdschriften en boeken. Gegevens en documenten kunnen door ons worden opgezocht, soms tegen een kleine vergoeding.
Is er een garage/workshop?

We zijn momenteel bezig aan het uitrusten en inrichten van een ruim atelier. In een eerste periode zullen wagens opnieuw rijvaardig gemaakt worden. Auto’s die 20 à 30 jaar geleden werden gerestaureerd krijgen een kleine revisie.

Het team van vrijwilligers zal eveneens de wagens een bescherm beurt geven om hen te vrijwaren van roest, motten en houtwormen.
Geven jullie ook opleiding in restauratie?

Tussen 1950 en 1997 restaureerde Ghislain Mahy, met de hulp van vrienden en vrijwilligers, zo’n 250 oldtimers. Het is altijd een droom geweest van de familie Mahy om in Leuze-en-Hainaut een atelier in te richten. Dit wordt binnenkort werkelijkheid.

Het restaureren van voertuigen zal dan terug van start gaan maar er komt geen opleiding in restauratie. De vrijwilligers die zullen meehelpen, zullen uiteraard ook bijleren.
Ik ben op zoek naar een wisselstuk om mijn wagen af te werken, jullie hebben toch een grote stock onderdelen?

De stock met reserve onderdelen hebben we door de jaren aangelegd om de nodige reparaties te doen aan de eigen verzameling. Door een tekort aan mankracht en de nood aan onderdelen voor de eigen wagens is het echter onmogelijk om te gaan functioneren als wisselstukkencentrale.
Kan ik een wagen adopteren om jullie financieel te helpen deze te restaureren?

Wenst u ons te helpen om een bepaald model te restaureren, aarzel niet om ons te contacteren zodat we dit kunnen bespreken. Elke hulp om de wagens te bewaren voor de toekomst juichen we toe..
Wie is eigenaar van de wagens?

Om de verzameling te beschermen in geval van overlijden heeft Ghislain Mahy (1907-1999) een Vereniging Zonder Winst (VZW) opgericht in 1978 genaamd “Autocollectie Gh. MAHY” (AGM). Alle voertuigen zijn eigendom van de vzw A.G.M.
Kan ik bij jullie terecht als vrijwilliger?

De VZW “Mahymobiles” kan steeds helpende handen gebruiken die met hart en ziel willen meewerken aan het behoud van dit ongelooflijk patrimonium.

Dit kan gaan van mechaniekers (ervaren of student), bibliotheek medewerker, één of meer-talige gids, onthaal, detective, enz... Kom gerust eens langs tijdens de openingsperiode of maak een afspraak om te kijken hoe het is om deel uit te maken van de vrienden van “Mahymobiles”.
Ik wens een donatie te doen aan de verzameling.

U bent eigenaar van een oldtimer, van welk eender object of documenten i.v.b. met de automobiel en u heeft het gevoel dat deze bij ons in goede handen zouden zijn? Contacteer ons gerust vrijblijvend. We zullen u indien mogelijk met plezier bijstaan met raad en daad.

Ghislain Mahy heeft steeds geprobeerd om wagens van de sloop te redden om zo het erfgoed te bewaren. De collectie wil deze traditie zeker verder zetten maar behoudt wel het recht om elke donatie te gaan beoordelen voor ze te aanvaarden.

De ”Autocollectie Gh. MAHY” vzw is de talrijke schenkers nog steeds dankbaar voor de auto’s, onderdelen, gereedschap en literatuur (boeken, tijdschriften, foto’s, postkaarten, persbrochures) die door de vele jaren heen geschonken werden.
Kan ik een wagen adopteren om jullie financieel te helpen deze te restaureren?

Wenst u ons te helpen om een bepaald model te restaureren, aarzel niet om ons te contacteren zodat we dit kunnen bespreken. Elke hulp om de wagens te bewaren voor de toekomst juichen we toe..
Waar vinden en/of kopen jullie de voertuigen?

Sinds de jaren 50 heeft Ghislain Mahy de wagens steeds willen redden van de sloop. Meestal werden ze aangekocht voor de prijs van oud ijzer of geschonken, wat heden nog regelmatig voorkomt. Vaak werden ze gevonden in het buitenland langs de weg, bij slopers, tijdens beurzen zoals Hershey en Beaulieu, tijdens openbare verkopingen en dikwijls naar Gent gesleept met een oude vrachtwagen voorzien van 2 aanhangwagens. Af en toe kende de vrachtwagen pech en was het geen uitzondering dat uiteindelijk één van oldtimers de vrachtwagen naar huis sleepte.

Sinds 1995 koopt de verzameling echter nog heel zelden voertuigen aan. Ongeveer de helft van de verzameling bestaat uit schenkingen.
Zijn de wagens in rijdende staat?

De wagens staan op steunpootjes ter bescherming van de banden. Benzine en batterijen werden verwijderd wegens veiligheidsreden.In de hoofdzaal de gerestaureerde voertuigen of oldtimers in goede originele staat kunnen mits een groot onderhoud rijklaar gemaakt worden.
Verkopen jullie ook wagens?

In het verleden hebben we maar heel zelden auto’s verkocht. Uitzonderlijk verkopen wij enkele dubbels. Dit vooral wegens het gebrek aan plaats.